12 Ocak 2015 Pazartesi

                                 JÜPİTER GEZEGENİ 

Satürn gezegenin ki gibi kalın ve karmaşık bir yapıya sahiptir.Jüpiter'in bilinen tam 67 uydusu vardır.Bunlardan bazıları:Elara-Leda-Carme 'dir.Jüpiter gezegeni katı bir yüzeye sahip değildir.


                        SATÜRN GEZEGENİ

Satürn gezegeni gaz devleri sınıfına girer.Satürn gezegeni çok   kalın ve de karmaşık bir atmosfer tabakasına sahip olmakla beraber tam 53 uydusu vardır.Bu uydulardan bazıları Pan-Atlas-Titan 'dır
 

                                 URANÜS GEZEGENİ

Uranüs gezegeninin çevresinde koyu renkli 10 halka bulunur.Uranüs gezegeni ile beraber halkaları da döner.Uranüs gezegeni buz devleri sınıfına girer.Uranüs gezegeninin tam tamına 27 tane uydusu vardır.Bunlardan bazıları :Ariel Juliet Prospera Margoret 'dir.

                                   NEPTÜN GEZEGENİ

Neptün gezegeni deneysel gözlemlerden önce matematiksel gözlemlerle tespit edilmiştir.Neptün gezegeni matematiksel gözlemlerle tespit edilen yerin yakınlarında bulunmuştur.Neptün gezegeninin tam olarak 13 uydusu vardır Triton bunlardan sadece biridir.

                             MARS GEZEGENİ

Mars gezegeninin 2 tane uydusu bulunmaktadır.Mars gezegeninin uydularının isimleri Deimos ve Phobos adında iki küçük uydudur.Mars gezegenine kızıl görülmesinden dolayı Mars gezegenine kızl gezegen denir.Güneş sisteminde bilinen en büyük dağ Mars gezegenindedir.Bu dağın ismi Olimpos dağıdır.Mars gezegeninin atmosferi çok incedir.

                                   UZAY NEDİR

Uzay içinde binlerce gezegeni barındıran sonsuz olduğu düşünülen boşluğa verilen isimdir.Uzay da  Birden fazla gezegen vardır.bu gezegenlerden sadece Dünya`da yaşam vardır. Uzaydaki tüm gezegenlerin bir uydusu vardır.Örneğin`Dünya'nın uydusu Ay'dır.